fredag 2 maj 2008

Nallen skadar ofödda barn

För någon tid sedan läste jag i en artikel i Aftonbladet att:

Egyptiska forskare varnar för att prata för länge i mobiltelefonen. Efter 10 minuters prat börjar barnets hjärtrytm att förändras. Ju yngre fostret är desto mer påverkas det.

– Vi har upptäckt grava effekter i försök på råttor, hjärnceller dör. I slutändan skulle strålningen kunna leda till utvecklingsstörningar, säger Bertil Persson, professor i radiofysik.

Jaha, då är det fastställt vetenskapligt också. Det som vi spärrexpeditörer har vetat i flera år är äntligen konfirmerat. Människor blir intellektuellt handikappade av mobiltelefonen. Tror du mig inte?
Testa själv genom att försöka ställa en fråga, t.ex. vart ska du åka, till någon mobilpratande ”kund”. Eller säg, - Kan du scrolla ner texten tills den översta raden blir synlig i din SMS-biljett. Förmodligen framkallar du total förvirring.

Ja kära kund, vi spärrisar pratar faktiskt, vi är varken döva, stumma eller blinda, det vore väldigt svårt att arbeta med det vi gör om vi hade dessa begränsningar. Vi förväntar oss att du som kund förstår att det måste ske en kommunikation mellan oss. Vi behöver vissa upplysningar från dig för att du ska få en giltig biljett. Vi ger dig också upplysningar om det skulle finnas några störningar som påverkar din resa. Det här kommunikativa utbytet kan bara ske om du som kund är mentalt mottagbar, så plugga ur musiken och avsluta ditt telefonsamtal innan du kommer fram till oss.

Vi människor är konstiga varelser. Utan den minsta eftertanke bär vi med oss och använder en maskin som långsamt förändrar vårt DNA. Vilka genetiska förändringar kommer framtida generationer att visa? Varför inte stoppa in huvudet i mikron istället så är det överstökat en gång för alla.

Inga kommentarer: