tisdag 22 april 2008

Tjugonian

Här om dagen satt jag åter igen på en av mina mest avskyvärda stationer, i detta fall Karlaplan. Dagen i sig var mer eller mindre oproblematisk inga komplikationer med försenade tåg eller dylikt, dock så var det mer dystra miner samt “mindre attityds relaterade problem” de mesta som innefattar den Öfré Östermalms klicken, inga dock konstigheter för att rubba världsordningen för än tills jag bytte stations sida, ja, även vi spärrexpeditörer rör på oss ibland. Jag hamnade på den norra sidan, uppgång Valhallavägen. Där medan jag sitter och filosoferar om världen och dess innebörd och fördriver dessa små timmar dyker det upp en skara människor på ca fem eller sex stycken, (jag hade inte så stor koll över dessa måste jag erkänna) som söker upp mig med en vild blick och en ton som skär genom öronen.
Denna skara människor bestod nästan helt av pensionärer och dessa vet vi alla, kan vara den värsta sorten av människor om humöret och omständigheterna slår rätt. Vilket det gjorde i detta fallet, det tog några minuter innan skaran kunde lugna ner sig samt bestämma sig för vilken person som skulle föra talan vidare, eftersom det som hördes var osammanhängande saker av ett flertal personer. Tillslut så kom det fram en äldre herre som informerade att Hiss nummer 29 hade stått ur funktion i snart fyra dagar, vilket var förargligt eftersom de äldre personerna var beroende av denna hiss för att klara av att ta sig upp till sitt boende och rulltrapporna var absolut otänkbara i denna situation.
Jag instämde och bad denna skara vänta några minuter så skulle jag ta tag i fråga. När jag väl börja luska runt i denna sakfråga insåg jag och informera om följande till denna skara, enligt felanmälan så har vi (veoliá) inget med Hiss nummer 29 att göra, när jag även såg efter på kontrollpanelen så finns inte Hiss nummer 29 någonstans. Det tyckte jag var besynnerligt underligt så jag kontaktade Driftledningen och andra instanser för att råda bot på denna mystik. Instans efter instans berättade att följande hiss inte tillhör oss på något sätt och att rekommendera dessa människor vidare till vägverket, Ja hör och häpna eller gatukontoret, det var det jag tillslut vart ombedd att göra.
Mystiken tätnar dock med nr tjugonio, eftersom hissen stannar och finns i SL s lokaler är det då inte vårat ansvar, jag har aldrig under mina 10år vart med om nåt liknande, alla hissar rulltrappor som vanligtvis finns och existerar inom tunnelbane området har vi alltid haft driften över, dock ej denna och varför? Detta verkar helt osannolikt konstigt, hiss nummer 29 finns på karlaplan norra i SL´s lokaler men tillhör inte oss, för det första, informera de boende om detta och sätt en dekal eller liknande så dessa stackare kan åtminstone felanmälan denna hiss.
Detta är helt bisarrt.
För ett antal år sedan var det rulltrapporna som var i fokus, det var många som var trasiga och driften över dessa låg på en och annan koncern. I början på min karriär inom tunnelbanan arbetade jag på östermalmstorg och som alla vet finns det en och annan rulltrappa där. När man sedan fick stopp på någon av dessa så kontaktade man driftledningen och fel anmälde saken, driften fick i sin tur kontakta en koncern som hade driften av en rulltrappa, så med andra ord en av dessa åtta rulltrappor hade var och en ett bolag som tog hand om skötseln reparationer och dylikt, man kan förstå att pengarna flöda ur SL och dess ficka. Oj nu börja jag visserligen spinna vidare på annat, nä ärade människor nu ska jag dock lämna er för denna gång XXX

Inga kommentarer: