lördag 21 november 2009

Tåg på tåg på tåg gör ingen hög.

Logik betyder enligt Svenska akademiens ordlista: följdriktighet.

Om vi tar ett litet exempel: Det är logiskt, att om spåret tar slut så kan inte tåget köra längre. Det är också logiskt att det tåg som kom in, ändå tar vägen någonstans eftersom det inte finns en hög med avlagda tåg där spåret slutar. Tåg är dessutom rätt dyrbara saker som man inte sänker i närmaste träsk bara så där.

Med tanke på att det finns det som vi kallar turtäthet, dvs. att ett visst bestämt antal tåg ligger med ett bestämt intervall mellan varandra ute på banan, är det också logiskt att det kommer flera tåg till samma ändstation. Vad blir då den logiska slutsatsen av detta?

Håll i er nu!! Här kommer det nu, det sensationella, revolutionerande och bevisat sanna påståendet!!(nåja, för det mesta) Tunnelbanetågen vänder vid ändstationen och kör tillbaka samma väg som de kom, fram till för linjen, nästa ändstation där processen upprepar sig igen.

Det behövs ingen ny biljett, du behöver inte promenera fram till nästa station, du behöver inte få panik, du behöver inte ta taxi eller gråtande springa ner till spärren. Ta det lugnt, sitt kvar, tåget vänder in mot stan igen.

Inga kommentarer: