tisdag 16 juni 2009

Rådhuset - Kungsträdgården är avstängd

Det är många som har upptäckt att de inte kan åka som "vanligt" till Kungsträdgården. Och trots massiva informationsinsatser så verkar folk helt ha missat att sträckan ska vara avstängd ända till 11 oktober. Hur kan man missa det? I gratistidningarna har det varit helsidesannonser om avstängningen och läser man i blå linjes tidtabell så ser man också att det är avstängt. Eller är det som vanligt? Man väljer vad man vill se...?

Jag blev inkastad att stå på en av dessa stationer (Rådhuset) där folk berörs av avstängningen och man ser att de går "som vanligt" till vad de tror är "rätt plattform" när det inte är så. Och istället för att åka med en bit, exempelvis till Västra Skogen, och sedan byta till "rätt" linje så sitter de kvar! Tala om tålamod...

De som får stå där hela dagarna har i alla fall min fulla beundran. För det är både tungt för fötter och rygg samt tålamodsprövande eftersom många inte vill eller kan förstå att de inte kommer längre än till Rådhuset. Förhoppningsvis så blir det bättre ju längre tid det är avstängt, och folk har lärt sig "nya" resvanor.

Ha en skön midsommar!

Inga kommentarer: