söndag 23 maj 2010

Nya tider - nya tricks

Ännu en dag i spärren och jag har börjat se ett mönster när det gäller Access-korten. De är suveränt att de finns och att folk kan ladda sina kort själv, MEN vi får inte ladda deras kort med 30-dagars biljett eller säsongskort och har de kontanter men inte ett kontokort, ja då är det kört! I alla fall när de kommer till oss i luckan! Och nu har jag upptäckt att många börjar nyttja det för att få bli insläppta. Du läste rätt! De kommer med pengar och ett Accesskort och vill ladda kortet med en 30-dagars-biljett. Vi nekar och de blir upprörda och KRÄVER att få bli insläppta! På två dagar hade jag säkert fem stycken som ville ladda sitt Access-kort och hade bara kontanter. De ville inte heller köpa en biljett i kiosken, inte ens ett sådant där "gammeldags" 30-dagars-kort utan de ville att deras Access-kort skulle laddas!

Snälla MTR! Hörsamma den lilla spärrhäxans bön och låt oss få möjlighet att ladda deras kort med 30-dagarsbiljetter och säsongskort! Låt oss få bli små SL-Centers precis som det är på pendeltågsstationerna, där folk kan ordna olika sorters Access-biljetter. Där är det inget problem att ladda ett kort och betala kontant! Då har vi ju verkligen utökat servicen för folk som vill ladda sitt kort hos oss!

Men det här med pengar då, hävdar de som tycker att vi inte ska ha för mycket kontanter. Ja, men hur sköter man det på pendeln? Kan vi inte lära oss av dem och kanske till och med förbättra det? Eller lägger facket upp ett hinder för den möjligheten? (Om inte, varför jobbar de inte för att vi ska ge våra "kunder" den servicen också?)

Tills dess kan jag bara sitta här och lyssna på regnet och njuta av att det är söndag!

Ha en fortsatt bra helg!

Inga kommentarer: