onsdag 7 maj 2008

Remsor - ett fenomen i tiden...?!

Ingen har väl undgått att den "gamla" remsan slutat gälla den sista april. Och det är väl helt okej - eftersom det ändå har stått på baksidan när de upphörde att gälla och hur länge man kan återlösa sina remsor. (Helt ostämplade remsor går att återlösa mot kontanter medan stämplade remsors återstående "klipp" kan återlösas som delbetalning av en ny remsa på SL-Center.)

Men härom dagen så fick vi som sitter i spärr veta att våra kunder skulle få använda remsan till den 11 maj - vilket stora flertalet av oss tyckte var märkligt, men har man sagt så så har man... ...så vi stämplade på för glatta livet... ...och kunderna blev glada igen! Idag så fick vi en ny information från våra chefer att det blivit ett missförstånd och de är inte längre möjligt att stämpla de gamla remsorna. Ni kan väl gissa hur kunderna tog det beskedet...

Det här tycker jag att är att skjuta sig själv i foten. Och knät. Och ja....inte för att det spelar mig någon personlig roll - men genom att göra så här så försvårar man verkligen vårt arbete! För hur förklarar man egentligen att den som stämplat har gjort fel när man fått direktivet att de får resa men sen inte får...?

I det här läget ser jag verkligen fram emot att få det nya systemet - SL-Access. Där är det inget snack! Gäller inte biljetten så gäller inte biljetten - oavsett vad kunden säger!!!! Och gäller inte tiden på biljetten så gäller den inte - kunden kan inte säga att busschauffören stämplat fel. För vi kommer inte kunna stämpla fel! Inte ens busschauffören kommer att kunna stämpla fel, vilket är en vanlig företeelse, tyvärr. Med Access är det systemet själv som stämplar tiden - inte vi!

Tack för det och välkommen till framtiden!

Inga kommentarer: