torsdag 14 februari 2008

Jag ska ansöka om färdtjänst.

När småbarn, fortfarande liggandes i sin barnvagn kan få färdtjänstkort, tillika med alla dess spänstiga 20, 25-åringar som så graciöst forcerar våra spärrar medels jämfota höjdhopp, då är ta mig f-n jag också berättigad till färdtjänst.

Skit samma att färdtjänstlagen ställer villkor för vilka som är berättigade till denna förmån.

7 § Tillstånd till färdtjänst skall meddelas för dem som på
grund av funktionshinder, som inte endast är tillfälligt, har
väsentliga svårigheter att förflytta sig på egen hand eller att
resa med allmänna kommunikationsmedel.

Om sökanden är under 18 år skall prövningen göras i förhållande
till barn i motsvarande ålder utan funktionshinder.

Tillståndet omfattar inte transporter som av någon annan
anledning bekostas av det allmänna. Lag (2006:1114).
(lagtexten finns här, http://www.sll.se/upload/fardtjanst/lag.doc)

När Landstinget och Utföraren av tjänsten sover i samma säng, vilket de gjorde en gång i tiden, är tydligen allt tillåtet. Numera är den där sängen en trevåningssäng, Landstinget, SL och Veolia.
Ta bort gratisförmånen på lokaltrafiken i Stockholm så förmånen blir likadan i hela Sverige, eller inför den i alla andra landsting också.

Här i Stockholm används färdtjänstförmånen som en förstärkning av en svag ekonomi för förtidspensionerade och andra, typ alkoholister och narkomaner vars ”sjukdomar” anses vara funktionshindrande. Tacka f-n för det, klart att det är funktionshindrande om man ”sänker” en 75:a om dan. Vården är dyr och det blir billigare om man slänger åt dem ett färdtjänstkort. Leve mänskligheten. Det går alltid att stänga någon mentalavdelning om kassan tryter.

Ingenstans i hela Sveriges avlånga land kan de som har färdtjänst åka gratis med den lokaltrafik som finns på plats. Stockholms landsting missbrukar en förmån som är avsedd för verkligt funktionshindrade personer. Det är dessutom högst diskriminerande gentemot landets alla funktionshindrade som borde ha samma rättigheter och möjligheter oavsett var i landet de bor.
Det är mer än diskriminerande, det är ett hån mot alla som bor i "Sverige utanför Stockholm"

Inga kommentarer: